Vakituinen kokopäivätyö on monen unelma. Se on myös unelma, jota yhä harvemmat saavuttavat tänä pätkätöiden luvattuna aikana. Vakituisen kokopäivätyön voi kuitenkin saavuttaa pienin askelin, kunhan vain nämä askeleet ovat riittävän vakaita ja päämäärätietoisia. Löydät tästä artikkelista muutaman esimerkin siitä, kuinka vakituista kokopäivätyötä voi lähteä tavoittelemaan pienten askelten ja toimenpiteiden kautta.

Vuokratyön kautta kohti vakituista kokopäivätyötä

Vuokratyö on eräs tehokas keino lähteä metsästämään itselleen vakituista kokopäivätyötä. Usein nimittäin käy niin, että kun osaamisesi ja työhön sitoutumisesi nähdään työpaikalla, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada työpaikalta vakituista ja jopa kokopäiväistä työtä. Pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Seure tarjoaa mahdollisuuden tehdä keikkaa muun muassa päiväkodeissa ja kouluissa. Jos sinulla on alan koulutus ja tarvitset työkokemusta, tässä on sinulle hyvä mahdollisuus. Pääset työn kautta tutustumaan hyvin monenlaisiin alan työpisteisiin ja näet hyvin monenlaisia tapoja tehdä asioita. Näin myös oma työskentelytapasi kehittyy samalla kun saat mahdollisuuksia työntää halutessasi jalkaa unelmatyöpaikkasi oven väliin.

Myös toimiessasi esimerkiksi osa-aikaisena HR-henkilönä rekrytoimassa työntekijöitä yrityksille saatat päästä sinuun erityisesti mieltyneen yrityksen vakituiseksi rekrytoijaksi kokopäivätyöhön. Näin voi käydä vaikkapa rekrytoidessasi henkilöitä nettikasinoyritykselle. Tästä syystä työtehtävät kannattaa aina tehdä huolella, jotta saisi tilaisuuden vakuuttaa potentiaalisen työnantajan omista kyvyistä!

Työharjoittelun kautta kohti vakituista kokopäivätyötä

Työharjoittelu toimii samaan tapaan kuin vuokratyö etsiessäsi itsellesi vakituista kokopäivätyötä. Myös työharjoittelun kautta pääset osoittamaan potentiaaliselle työnantajalle, että sinussa on ainesta ja että sinusta kannattaa pitää kiinni! Työharjoitteluun on yleensä vieläkin helpompi päästä kuin vuokratyöhön, minkä vuoksi se voikin olla hyvä vaihtoehto, ellet ole saanut edes vuokratyöpaikkaa.

Jos olet työtön työnhakija, voit päästä työharjoitteluun työvoimatoimiston kautta. Opiskelijan kannattaa hyödyntää opintojen aikana tarjotut työharjoittelutilaisuudet, sillä moni opiskelija on työllistynyt valmistumisensa jälkeen työharjoittelupaikkaansa. Lisäksi työharjoittelupaikasta saattaa olla mahdollista saada myös keikkatyötä opintojen ajaksi, mikä puolestaan voi auttaa rahoittamaan omaa taloutta opintojen aikana. Samalla keikkatyö on jälleen yksi askel kohti mahdollisuutta saada samasta työpaikasta myöhemmin vakituinen kokopäivätyö. Kun työpaikalla tiedetään, että osaat jo työssä vaadittavat tehtävät ja että olet kaikin puolin luotettava tyyppi, olet vahvoilla siinä vaiheessa kun työpaikalla on tullut aika rekrytoida uusia vakituisia työntekijöitä.