Nykyaikana vakituisen työn löytäminen voi olla kiven alla ja hyvät vinkit vakituisen työn löytämiseen ovatkin tarpeen. Tässä artikkelissa tarjoamme kolme hyvää vinkkiä, joiden avulla voit löytää vakituisen työn.

1. vinkki: hyödynnä tuttavat ja some

Etsiessäsi itsellesi vakituista työtä kannattaa aivan ensimmäiseksi käydä läpi tuttavat, joiden yrityksistä saattaisi kenties löytyä juuri sinulle sopivaa työtä. Ihminen, joka jo tuntee sinut ja luottaa sinuun, palkkaa sinut helpommin, kuin ihminen, joka ei vielä sinua tunne.

Tämän jälkeen on tärkeää viilata some kuntoon. Varmista, ettet postaa somekanavillasi asiattomia postauksia, jotka saattavat saada potentiaaliset työnantajat kaikkoamaan. Kännisekoilupostaukset eivät auta sinua vakuuttamaan, että olet luotettava työntekijä, varsinkaan, jos tällaiset postaukset toistuvat kanavallasi kerta toisensa jälkeen ja suorastaan täyttävät sen. Viilaa siis somesi sellaiseksi, että se tuo esiin osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi ja että se luo sinusta ammattimaisen ja luotettavan kuvan. Etenkin LinkedIniä pidetään tärkeänä rekrytointikanavana, mutta nykyrekrytoijat kurkkaavat usein läpi myös potentiaalisten työntekijöiden muut somekanavat, eikä olekaan ihan sama, mitä näillä kanavilla postaat.

2. vinkki: valmistaudu työhaastatteluun huolella

Jos olet työnhaussa jo siinä vaiheessa, että sinut on kutsuttu työhaastatteluun, on tärkeää, että valmistaudut haastatteluun huolella. Harjoittele haastattelutilannetta vaikkapa ystäväsi tai perheenjäsenesi kanssa ja mieti jo etukäteen, millaisia kysymyksiä haastattelussa mahdollisesti kysytään. Näin hankalatkaan kysymykset eivät pääse sinua yllättämään. Muista ottaa haastatteluun mukaan työ- ja koulutodistuksesi ja saavu paikalle ajoissa. Tutustu työpaikkaan etukäteen, jotta tiedät, mihin olet hakemassa.

Haastatteluun kannattaa pukeutua asianmukaisesti. Mieti, millaista pukeutumista kyseisessä työpaikassa yleensä suositaan ja pukeudu sen mukaan. Haettaessa työtä esimerkiksi pankista tai huoltoyhtiöstä pukeudutaan eri tavoin. Varmista vähintään, että vaatteesi ovat puhtaat ja siistit ja että ulkoasusi on muutoinkin siisti.

3. vinkki: hyödynnä työharjoittelut

Eräs keino saada jalka kiinnostavan työpaikan oven väliin on aloittaa kyseisessä paikassa työharjoittelijana. Näin pääset osoittamaan kykysi ja luotettavuutesi käytännössä. Työharjoittelu kannattaakin suorittaa niin hyvin kuin mahdollista, sillä se kielii työnantajalle siitä, että olet työstä todella kiinnostunut ja että olet mies tai nainen paikallasi.